Vakantiehuisjes in het bos- en duingebied van Bergen bij het centrum van Schoorl en 5 km van zee

Vakantiehuisjesbergen, Heerlijk rustig gelegen in de natuur.

Gezellig houten blokhut vakantiehuisje in Bergen.

Vakantiehuisjes in Begen met een gezellig en knus interieur.

De vakantiehuisjes in Bergen (Schoorl) liggen niet ver van het strand en de zee.

Niet ver van het strand en de zee zijn in Bergen vakantiehuisjes te huur.

Boek je ons vakantiehuisje in Schoorl dan heb je recht op 3 uur gratis kickbiken en 50% korting op brandingkajakken en brandingraften

De duinen en het strand van Bergen staan bekend om hun fraaie natuur. De vakantiehuisjes zij erg geliefd voor een ieder die van de rust en natuur houden of actief willen sporten in het prachtige natuurpark van Bergen en Schoorl.

Voor de echte liefhebbers van prachtige natuur hebben alle jaargetijde hun charme en is naast de zomer ook het prille lentegroen in het voorjaar of de gemeleerde herfstkeur in het najaar schitterend om te zien. Zelfs de winter kan met rijp en sneeuw sprookjesachtig mooi zijn.

Voor liefhebbers van zonnebakken die graag op het strand willen bruinen is het misschien leuk om te weten dat het strand in Noord-Holland de meeste zonuren van nederland heeft.

In het voorjaar, najaar en de winter is het rustig op het strand en in de duinen. Een heerlijk verblijf in de vakantiehuisjes in Schoorl. Boek tijdig, want voor je het weet zijn ze vol en kun je geen huisje meer huren.

De veelzijdige natuur in Bergen en Schoorl is werkelijk uniek. Er zijn maar weinig plekken in de wereld waar je uren lang ongehinderd over het strand kunt wandelen en waar duinen, heidevelden, dennen- en loofboombossen maar ook uitgestrekte polders een aaneengesloten landschap vormen.

Op een paar honderd meter van onze vakantiehuisjes in Bergen kigt het klimduin.

De voornaamste dorpskernen zijn het centrum van Bergen en het centrum van Schoorl. Onze vakantiehuisjes staan op steenworp afstand van het laatst genoemde centrum en vlak bij het bekende klimduin. BraderieŽn, terrasjes, ijskraampjes, restaurantjes en georganiseerde toeristische evenementen zijn er in overvloed. Met name in de vakantieperiode is er veel vertier. Bij het VVV of bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer is hier meer informatie over te verkrijgen, maar ook in de vakantiehuisjes ligt een speciale map met informatie eb foldermateriaal.

In Bergen vij onze vakantiehuisjes kun je ook kickbikes (steps) huren.

Sportievelingen opgelet! Bij het vakantiehuisjesterrein ligt tevens de organisatie Schoorlactief. Naast het veel gebezigde kickbiken en brandingkajakken is er een scala van sportieve activiteiten mogelijk. Vlakbij is er een duinmanege en verhuur van fietsen en mountainbikes. Voor deze laatste ligt er een speciaal parcours dat zeer bekend is bij de echte mouintainbikers. Ook de PWN halve marathon van Egmond en de bosloop van Schoorl zijn bekende evenementen die de moeite waard zijn.

Voor actieve vakanties zoals brandingraften kun je bij vakantiehuisjes-bergen terecht.

Hoewel de vakantiehuisjes niet zozeer geschikt zijn als groepsaccommodatie, kun je in de omgeving wel uitstekend terecht voor het organiseren van activiteiten voor een groepsuitje. Een strandsportdag, raften in de branding, disc-golf, boogschieten, kompasloop, GPS-tocht en nog veel meer groepsactiviteiten zijn hier mogelijk. Kijk voor meer informatie eens op de website www.schoorlactief.nl.

Als het in de winter rijpt of als er sneeuw ligt, dan moet je echt eens langs komen. Hopelijk zijn de vakantiehuisjes in Bergen niet bezet en kun je nog een huisje huren.